Spring til indhold

Kig med

Der sker en masse i Dagplejen Skovvejen. Herunder kan du følge lidt med i nogle af alle de aktiviteter vi sætter i gang.

Når vi må mødes online

I dagplejen går vi normalt i legestue en gang om ugen, men grundet Corona, må vi finde nye måder at mødes på.

Her har nogle børn og dagplejere fundet ud af at finde sammen om at synge og se hinanden via Teams.

 

Nyt fra "Grønne Spirer" 2021

De Grønne Spirer arbejder med naturen som en del af det faste læringsmiljø for børnene, og de opfylder de krav som friluftsrådet stiller, i forhold til at opnå certifikatet.

Den travleste og hyggeligste december i dagplejen

Hvert år når vi rammer december måned, så går vi ind i en af dagplejens hyggeligste og travleste perioder. Der bliver skruet helt op for julehyggen i dagplejen, og børnene nyder den altid gode julestemning sammen med deres kammerater og dagplejerne.

Hvis der er noget dagplejerne er rigtig gode til, så er det at skabe det lille hyggelige, hjemlige miljø, og det mærkes især i juletiden, hvor der skrues ned for de store forkromede pædagogiske forløb, og skrues op for hygge og nærvær. Børnene oplever juletiden med alt dens fællesskab, traditionerne og det at glæde andre, fx når mor og far får en pose hjemmebagte pebernødder, eller måske en julegave. 

Nyt fra "Grønne Spirer" dagplejerne sommer 2019

I juni 2019 fik 8 dagplejere deres certifikater på at de er Grønne Spirer. Det vil sige at de arbejder med naturen som en del af det faste læringsmiljø for børnene, og de opfylder de krav som friluftsrådet stiller, i forhold til at opnå certifikatet.

Når man er barn hos en Grøn Spirer dagplejer, så er man ude stort set hver dag, året rundt. Dagplejerne laver i fællesskab med tilsynsførende et årshjul, hvor de sætter sig mål for hvad der skal arbejdes med i løbet af året. Det kan f.eks. være at samle bær og lave saft, eller have oplevelser i skoven eller ved vandet. Derefter sender vi dokumentation og evalueringsark ind til friluftsrådet, som så sender certifikaterne retur, og et brev til borgmesteren i kommunen om hvilke dagplejere der har udmærket sig ved at arbejde som Grønne Spirer.

Her er lidt billeder fra nogle af de projekter der har været igangsat i 2018/2019, som har været med til at opfylde kravene til at blive Grønne Spirer.  

Knæk Cancer børneblomst

Solstrålegruppen i Jyderup har brugt naturen som kulisse og efterårets løvfald og sammen har de dannet en fin Knæk Cancer blomst. Børnene nød at ligge i efterårsbladene i deres varme tøj og kigge op i himlen blå.  Feedback

Sidst opdateret

14.06.2021

Ansvarlig redaktør

Pernille Haagensen