Spring til indhold

Pernille Arpe-Strøm

Kom på besøg i mit dagplejehjem. Jeg elsker at være ude i naturen uanset vejret, og følge med i hvordan årstiderne skifter. Derudover går jeg meget op i krop og bevægelse, og det smitter selvfølgelig af i mit arbejde. Jeg synes det er spændende at følge børnenes motoriske udvikling - både ude og inde.
01.01.0001

Mit dagplejehjem

Jeg hedder Pernille Arpe-Strøm, er født d. 4. juli 1977, og er gift med Troels. Vi har sammen 4 børn, Mads, Mathias, Malthe og Mille som alle er skolebørn. Jeg har været dagplejer siden 2004.

Jeg er uddannet bevægelsespædagog fra Gotvedskolen, og har følgende andre uddannelser og kurser.

•3 ugers grunduddannelse for dagplejer og pædagogmedhjælpere
•Førstehjælpskursus
•DGI certificeret dagplejer
•Læringsmiljø og Pædagogisk analyse (LP)
•ICDP (International Child Development Program)

Kurser: Signaler ved stressede børn – For tidligt fødte børn – Den gode dialog – Børns motorik, sansning og bevægelse – Børneyoga – Babytegn 

Det særlige ved mit dagplejehjem

Det er vigtigt for mig at barnet får en god og tryg hverdag med omsorg, nærhed og tid til det enkelte barn. Vi laver masser af sjov, synger og leger hvor vi er aktive med kroppen og hvor børnene får de udfordringer som de har brug for, for at blive ordentlig rustet til at klare sig i børnehaven.

Vi bruger også meget tid på at være kreative; vi tegner, limer og laver ting med i takt med årstidernes skift, som tema.

Børnenes hverdag

Vi starter dagen stille og roligt med morgenmad frem til kl. 7.30, hvor jeg serverer havregryn eller havregrød for dem som har brug for det.

Kl. ca. 9.00 spiser vi formiddagsmad og omkring kl. 11.30 spiser vi frokost. Når børnene vågner fra deres middagslur, bliver de tilbudt eftermiddagsmad. De børn som har behov for formiddagslur, bliver tilbudt det imellem måltiderne.

I mit dagplejehjem har børnene mulighed for at lege frit med legetøj og med hinanden og jeg laver aktiviteter med dem - både enkeltvis og i en samlet gruppe.

Vi læser, synger, hopper, danser, hører musik, laver motorikbaner, går på besøg hos de andre dagplejere eller går en tur ud i luften og kigger på naturen.

For at få mest muligt ud af dagen, vil jeg gerne have at børnene så vidt muligt møder senest kl. 9.00.

En gang om ugen går vi i legestue sammen med de andre dagplejere i gruppen, så børnene kan lære at begå sig i en større gruppe, sammen med andre børn og voksne, og så de kan møde deres gæstedagplejer og danne relation og tryghed. Børnene skal denne dag afleveres og hentes i legestuen.

Fysiske rammer

Jeg tager imod børnene i mit bryggers. Her har barnet sin egen plads med eget mærke til overtøj, og en kasse til skiftetøj. Vores samlingspunkt er i husets køkken/alrum, hvor der er god plads til at tumle rundt. Jeg har en stor have med sandkasse, gyngestativ, cykler, legehus og frugttræer, hvor vi også får masser af tid til at gå.

Jeg bor lige op til grønne områder som vi benytter os af, enten alene eller sammen med mine kollegaer. Jeg har en cykel hvor alle børnene kan være i, så når vejret er til det, tager vi gerne på tur og ser på dyr eller tog og får os en hyggelig snak om det vi oplever på vejen.

Traditioner

Jeg inddrager børnene i de årlige traditioner, f.eks. fastelavn, påske og jul. Vi laver aktiviteter der relaterer hertil, enten herhjemme eller i legestuen - laver juledekorationer, limer med blade, laver fine collager og meget andet.

Når der fejres fødselsdag for et barn, foregår det om formiddagen. Vi synger fødselsdagssang og barnet får en lille gave fra mig, mens de andre børn har lavet en fin tegning eller noget andet kreativt. Vi tager meget gerne hjem til barnet og holder fødselsdag - så har I mod på det, plejer det at være rigtig hyggeligt for både børn og voksne.Feedback

Sidst opdateret

05.01.2022

Ansvarlig redaktør

Pernille Haagensen

Her bor jeg

Pernille Arpe-Strøm
Cikorievej 2
4420 Regstrup
Tlf. 60 54 23 24