Spring til indhold
Dagtilbud Kildedam Til dagtilbudkildedam.holbaek.dk

Kostpolitik i Stestrup Børnegård

Her kan du læse om Stestrup Børnegårds kostpolitik og om hvordan den benyttes i vores hverdag. Vi har fokus på sund kost året rundt. Så vi opfordrer til at der tænkes i sunde baner, når jeres barn skal fejre fødselsdag hos os. Vi serverer kun morgenmad og det er som regel, havregryn/grød, cornflakes/havrefras.

Vores kostpolitik.

Grundlæggende er det forældrenes ansvar, at børnene får en sund, varieret og nærende kost. At de udvikler sunde spise – og levevaner.
Det er ligeledes forældrenes ansvar at børnene har en sund og varieret madpakke med hver dag. Vi fraråder; slik, kage og chokolade i madkassen. Men da børnene tilbringer en stor del af deres tid hos os, er det selvfølgelig også en opgave for os at bibringe til at børnene får en sund kost, (Indenfor de vilkår vi nu engang har/budgetramme) gode spisevaner og har en fysisk aktiv dag hos os. Vi tror på at sunde spisevaner fra en tidlig alder, kan vare livet igennem.

Vi har også fokus på hygiejne og bibringer til at det bliver en naturlig rutine for børnene at vaske hænder inden et måltid og når børnene deltager i madlavning.

Børnene inddrages i borddækning, madlavning, udskæring af frugt og grønt, når det er sikkerhedsmæssigt og hygiejnisk forsvarligt.

Til fødselsdage, fester og arrangementer ønsker vi at forældrene tænker i sunde baner.

Specialkost og diætkost skal være skriftligt begrundet og vi ønsker en skriftlig kostplan udleveret, hvis en sådan er nedskrevet.

Vi forsøger at skabe ro og hygge omkring måltiderne hos os, så måltidet kan blive en positiv oplevelse for børnene.

Vi hænger jævnligt information op om sund kost og levevis og ønsker forældrene særlige problematikker drøftet, vedr. kost og levevis, stiller vi os gerne til rådighed og vil være behjælpelige med eventuelt at søge ekstra viden og information om emnet.

Vi kan anbefale hjemmesiderne:

http://www.foedevarestyrelsen.dk og http://www.food.dtu.dkFeedback

Sidst opdateret

05.12.2018

Ansvarlig redaktør

Maj-Britt Christoffersen