Spring til indhold

Hverdagen

Ikke én dag i spirrekassen er ens – her sker altid noget nyt. Men rammerne er som regel de samme. En forudsigelig hverdag skaber tryghed og trivsel, og skaber plads til udfordrende og udviklende i dagligdag.

Herunder kan du blive klogere på dit barns hverdag og muligheder i Spirrekassen.

IndkøringDet at starte i vuggestue eller børnehave er ofte en stor omvæltning for både barn og forældre. Derfor er det vigtigt for os, at indkøringen bliver så god og trygt som muligt - både for dig og dit barn. Børn er meget forskellige og det er forældrenes mulighed for indkøring også - derfor, laver vi altid individuelt aftaler omkring, hvordan I ønsker indkøringen skal foregå.

Mad og madpakkerI spirrekassen har forældrene tilvalgt madordning.

Vores køkkendame tilbereder alle dagens måltider ud fra Holbæks kommunes kostpolitik. Hvor der tages hensyn til alle børn i forhold til allergi, kultur m.m.

Der tilbyder morgenmad, formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad.

Den ugentlige madplan består primært af 2 dage med rugbrød, 2 dage med varm mad og 1 dag med vegetarisk.

På turdage laver der turmadpakker som kan tages med

Det pædagogiske personale spiser altid et pædagogisk måltid med børnene.

 

Ved fødselsdag laver vores køkkendame fødselsdagsboller med selvvalgt glasur fra fødselsdagsbarnet. Fødselsdage afholdes som udgangspunkt om formiddagen.

Man er velkommen til at invitere barnets stue hjem til fødselsdag.

 

SovekulturMed al den energi, som børn forbrænder i løbet af dagen, og af hensyn til dets fortsatte vækst og udvikling, har børn stort behov for søvn.

Alle børn i vuggestuen mellem 1-3 år har brug for en middagslur. En del børn sover fortsat i børnehaven. Her får børnene hvile og en pause fra leg, afledning, forstyrrelser, stimulation og støj. 

En voksen putter børnene når det er sovetid. Husk sutter, sutteklude, bamser m.m., hvis jeres barn bruger dette.

Så vidt det er muligt, vækker vi ikke børnene. Vi finder i samarbejde med jer, ud af hvor meget og hvilket dage jeres barn skal sove.

GarderobeGod info til hverdagen

I spirrekassen er vi som udgangspunkt ud minimum en gang om dagen hele året rundt. Vores legeplads kan til tider være meget våd og med en masse mudder. Derfor opfordrer vi til at i som forældre jævnligt tjekker jeres barns garderobe, så der er overtøj/fodtøj som passer til vejret/årstiden.

For at hjælpe jeres barn bedst muligt i hverdagen kan i som forældre sørge for at barnets garderobe består af:

Hele året rundt:

 • Navn i alt
 • Et sæt regntøj
 • Et sæt termotøj
 • Gummistøvler
 • Rigeligt med skiftetøj

Vinterhalvåret:

 • Flyverdragt
 • Vinterjakke
 • Fleecetrøje/strik
 • Vinter/termostøvler
 • Hue (gerne elefanthue)
 • Vanter (gerne flere par)

Sommer

 • Solhat
 • Sandaler

Hvis dit barn bruger bleer, skal de medbringes hjemmefra. Det er en god ide at tage en hel pakke med ad gangen, så personalet er dækket godt ind

 

AulaNår en ferie nærmer sig, lægger vi en tilmelding ud på Aula. Det er meget vigtigt, at I hurtigt skriver jer på, så vi kan planlægge personalets ferie ud fra det givne, tilmeldte børnetal.

Ved fridage ud over ferieperioderne. Husk at melde dit barn fri på Aula.

Hvis dit barn er syg eller ikke kan deltage i børnehusets aktiviteter inde såvel som ude, skal det blive hjemme og slappe af og komme sig, og først vende tilbage til børnehuset, når det atter er klar på leg med sine kammerater. Husk at melde dit barn syg på Aula.

Personalet må udelukkende give medicin til kroniske sygdomme, men kun efter tydelig skriftlig anvisning fra barnets egen læge, hvor barnets navn og cpr er angivet.

Af hensyn til læringsaktiviteter, børnehusets mulighed for spontanitet og børnenes indbyrdes legerelationer, ser vi meget gerne at dit barn er tjekket ind i huset senest kl. 09.00.Feedback

Sidst opdateret

03.07.2023

Ansvarlig redaktør

Pernille Haagensen