Spring til indhold

Velkommen til Ågerup Børnehus

Her på siden kan du finde gode informationer om hverdagens rutiner, mad, søvn, afhentning og meget mere.

Du kan se den her i Sway!

Velkommen til Ågerup

Luk alle
Åben alle

Når I har fået en plads til jeres barn hos os i Ågerup Børnehus, er det en god idé at lave en aftale om et møde inden opstart. Her kan I aftale, hvordan I som forældre kan få indkøringen tilpasset barnets behov.

Når I afleverer og henter jeres barn, skal I altid henvende jer til en af personalet. Ved hver stue er der IPads, hvorpå I ved aflevering krydser jeres barn ind samt skriver, hvem der henter og hvornår. Her krydser I ligeledes barnet ud igen, når I henter.

Alle børn i børnehuset, som har behov for det, har mulighed for at sove til middag. Læs mere om børn der sover i dagtilbud i Holbæk Kommune her: 

God søvn og sikkerhed

Klokken 7.30-8.00 går vi på stuerne. I vuggestuen bliver der serveret frugt ved 9.00-tiden. I Børnehaven må man tage lidt mad i madpakken, hvis man er sulten.

Herefter er der diverse aktiviteter, indeleg, udeleg, samling osv. Det vil fremgå af stuernes ugeplan, hvilke aktiviteter der foregår.

Klokken 11.00 spiser vi madpakker.
Herefter er det tid til at sove, for de børn, som har behov for det. Som udgangspunkt går alle andre ud at lege - hvis ikke vi har andre aktiviteter på programmet.

Klokken 14.00 spiser vi frugt.

Børnehaven åbner om morgenen i vores fællesrum, og vuggestuen åbner om morgenen på Brumbasserne. Her bliver der serveret morgenmad fra klokken 6.30 til klokken 7.30 for de børn, der ikke har spist hjemmefra. Der bliver serveret økologisk mælk til morgenmaden.

Vi har frokostordning i vuggestuen. Maden leveres af Fru Hansens Kælder og tilberedes af vores egen madmor Lone. Vi serverer også snacks i form af f.eks. grøntsager, frugt og hjemmebagte boller om formiddagen og eftermiddagen. Vuggestuebørn skal medbringe egen drikkedunk.

I børnehaven medbringer børnene selv madkasser, drikkedunk og snacks til formiddag og eftermiddag. Når børnehavebørnene er på tur, har de også selv turtaske med madpakke og drikkedunk med.

Når jeres barn fylder år, holder vi gerne fødselsdag her eller hjemme hos jer. I aftaler med personalet på stuen, hvordan fødselsdagen fejres. Hvis festen holdes i Børnehuset, er I selvfølgelig meget velkomne. 

Hvis dit barn bliver syg, holder fri eller holder ferie/fri, skal i melde det på AULA af hensyn til arrangementer og eventuel vikardækning.
Meld også på AULA, når dit barn er klar til at komme igen. Hvis dit barn har en smitsom sygdom, vil vi gerne vide besked. Når der er børnesygdomme i børnehuset, bliver der sat en meddelelse op om det.
Hvis dit barn får feber eller på anden vis bliver utilpas i løbet af dagen, så kontakter vi jer hurtigst muligt.

Ved ferie vil vi gerne have besked hurtigst muligt. Ved skoleferie og højtider, spørger vi alle forældre i AULA om deres ferieplaner af hensyn til planlægning af mødeskemaer, aktiviteter m.m.

I skal selv medbringe bleer, hvis jeres barn bruger ble. Vi frabeder os, at jeres barn bruger buksebleer i institutionstiden, da det tager længere tid for personalet at skifte denne type bleer og kan give gener i hænder og ryg.

Dit barn skal medbringe tøj til al slags vejr, da vi er ude hver dag, dvs. regntøj, gummistøvler, termotøj til forår og efterår, jakke, sko/sandaler, indesko, hue og vanter alt efter årstiden.

Husk navn i alt tøj - også fodtøj.

I en kurv på barnets garderobeplads skal der være diverse skiftetøj som tilpasses årstiden.

Børnene i vuggestuen må af sikkerhedsmæssige hensyn ikke have legetøj med hjemmefra.

Børnene i børnehaven må gerne medbringe legetøj. Det skal være solidt nok til ikke at gå i stykker ved almindelig leg og aftalt med personalet på stuen, og der skal være navn i.Feedback

Sidst opdateret

29.03.2023

Ansvarlig redaktør

Lærke Dyre Christiansson