Spring til indhold

Selepolitik i Solgården

Udarbejdet d. 12.6.2017
Luk alle
Åben alle

De børn om sover i barnevogn/krybbe, tilses hvert tiende minut. Der er altid fluenet på om sommeren, for at skåne barnet mod kryb. Alt efter vejret vurderes om der skal regnslag på.

Alle barnevogne/krybber står udenfor vores vinduesparti, hvor de voksne kan have konstant opsyn med børnene.

Der er koblet et samtaleanlæg til børnene ude, som ekstra sikkerhed.

De børn som sover inde, sidder der et fast personale ved børnene til de sover ca. ½ time, hvorefter den voksne går ind på stuen ved siden af. Der er en dør mellem stuerne, hvor der også er rude i døren, så børnene kan tilses hvert tiende minut.

Børn som sover i børnehaven, her sidder der også en voksen indtil børnene sover. Børnene tilses ligeledes hvert tiende minut.

Temperatur:
Temperaturen kan være afgørende for om børnene sover ude uden dyner, står i skyggen og i læ.

I Børnehuset Solgården anvendes soveseler til børn der sover i barnevogne/krybber. Selerne er godkendte af dansk varefakta Nævn, dvs. mærket VAREFAKTA. Soveselerne efterses dagligt inden de tages i brug. Vi anvender:
• Kajak pose, condor.
• Lux sele, 3 sele.

Som udgangspunkt, kommer børn ind og sove fra de er 2 år. Ved særlige tilfælde, kan der i samarbejde med forældrene laves særskilte aftaler, hvis der er grundigt belæg for at barnet skal sove ude og hvis barnet stadig kan bruge sele.

Børn under 2 år sover så vidt muligt ude i barnevogn/krybbe. Det er ikke et krav, at de skal, så hvis der er forældreønsker eller andre særlige grunde til at, forældre ikke ønsker at deres barn sover ude, er der muligheder for at sove inde. Det er kun til middag at, der er mulighed for at sove inde. Om formiddagen er der ikke noget rum til at barnet kan få ro nogen steder til en lille lur.

”Der er ikke sundhedsfagligt belæg for, at børn bør sove ude”

Hvis et barn sover uroligt og prøver at ligge sig i andre stillinger, tages barnet ind og sover på madras.

Vi følger Holbæk Kommunes sikkerhed.

Vi henviser til: 

Vejledning, sikkerhed for børn, der sover i dagtilbudFeedback

Sidst opdateret

24.04.2023

Ansvarlig redaktør

Lærke Dyre Christiansson